Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви пет нови назначения във висшия

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви пет нови назначения във висшия
Коментари Харесай

Зеленски обяви пет нови висши военни назначения

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви пет нови назначения във висшия управителен състав на украинската войска, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че дейностите на президента са последвали назначението на генерал-полковник Олександър Сирски за главнокомандващ въоръжените сили на страната на мястото на Валерий Залужни.

В обичайното си вечерно послание към нацията Зеленски сподели, че е прекарал деня в срещи с военното управление и че опитни " в тази война командири " ще поемат нови длъжности. Този месец съветската пълномащабна инвазия в Украйна ще навлезе в третата си година.

С ранга на заместници на Сирски ще бъдат полковниците Вадим Сухаревски и Андрий Лебеденко, които ще управляват надлежно безпилотните системи, в това число развиването на дейностите с дронове, и софтуерните прелюдия в бойните системи.

Зеленски добави, че е одобрил кандидатурите на трима бригадни генерали за заместници на началника на генералния щаб на украинската войска. На въпросния пост тази седмица по рекомендация на Сирскибе назначен генерал-майор Анатолий Бархилевич. 

Новоназначените са Володимир Хорбатюк, който ще е действен шеф, Олексий Шевченко, виновен за организацията на дейностите, и Михайло Драпати, управляващ образованията.  " Продължаваме да обновяваме нашия управителен състав ", сподели Зеленски, представен в неговия канал в приложението " Телеграм ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР